Lumina și textura creează dramă într-un penthouse urban modern

De în Design cu 0 Comments

Un penthouse urban modern, pe malul râului, la marginea unui mare parc natural din București, România este exemplul perfect al modului de a echilibra natura cu culori neutre atemporale și un design nervos, șold. Apartamentul de 200 de metri pătrați proiectat de Ralu Dofin, în complexul Cortina Residence de lângă Parcul Herastrau are o lumină naturală fabuloasă care accentuează spațiile și luminează reședința confortabilă și elegantă.

La intrarea în apartament, cea mai izbitoare caracteristică este intrarea, care este un hol întunecat, format din pereți care au fost vopsiți cu un stil care imită o suprafață corodată. O bandă de lumină încastrată împarte pereții și podeaua în unghiuri asimetrice. Liniile luminoase apar ca și cum ar emana din camera plină de lumină de la capătul holului. Lumina suplimentară este asigurată de corpurile de iluminat încastrate în spațiul de-a lungul colțului tavanului și al pereților, care nu se ating niciodată, adăugând o senzație de volum spațiului.

În contrast dramatic cu holul întunecat, camera de zi este definită de o abundență de lumină naturală. Spațiul deschis mare este delimitat în zone de luat masa și de locuit de grupările de mobilier. La un capăt, lângă masă, tapetul foto îndrăzneț conferă spațiului o atmosferă distinctă. Proiectată de Draga Obradovic și Aurel K. Basedow pentru Wall & Deco, fotografia personalizată de perete din vinil nețesut trece prin marginea industrială stabilită de intrare, dar într-un mod mai moale și mult mai ușor. Designul face parte din Viață! 15 colecție. În general, mobilierul din spațiu rămâne pe o paletă neutră și forme moi, fluide.

Masa de luat masa este, de asemenea, accentuată de alegerea mesei și scaunelor. Contrastul stabilit de gama de materiale adaugă textură. În ciuda faptului că sunt disparate, acestea se amestecă bine și ajută la definirea funcției fiecărei piese: masa de lemn naturală puternică oferă o senzație de soliditate și permanență, în timp ce baza de sticlă este eterică, dar susține partea superioară a lemnului. Scaunele Panton de la Vitra adaugă un element sculptural modern, cu forma lor clasică, sinuoasă.

Utilizarea acestui scaun iconic este potrivită pentru un spațiu care este în esență o fuziune a diferitelor elemente de stil. Creat de Verner Panton în 1960, a fost primul scaun realizat dintr-o singură bucată de plastic. În ciuda faptului că este fabricat din plastic, scaunul oferă un confort deosebit datorită designului său. Structura în consolă, forma antropomorfă și materialul de construcție care oferă o oarecare flexibilitate se reunesc în acest scaun versatil.

Chiar și cel mai luminat spațiu are nevoie de iluminat pentru orele de seară și noapte, iar designerii au ales o varietate de mărci și stiluri pentru a ilumina fiecare cameră din casă. Corpurile de la Petite Friture, Karman și Flos, iconice în felul lor, sunt poziționate cu grijă pentru a oferi lumină funcțională, precum și lumină ambientală. În cazul pandantivului de peste masă, este o piesă de artă care se joacă împotriva piesei centrale albe însoțitoare. Denumită „Crash”, lampa și centrul de ceramică de la Karman par să fi fost odată o singură piesă, sfărâmată în două obiecte distincte care ar putea fi oricând îmbinate. Conceput de Matteo Ugolini, setul este o declarație modernă, minimalistă, perfectă pentru acest spațiu.

Pe cealaltă parte a peretelui curio este o bucătărie elegantă care – la fel ca zona de luat masa – are suficiente elemente pentru a oferi o senzație relaxată și confortabilă. Este inclusă cea mai recentă tehnologie de bucătărie, iar absența hardware-ului pe dulapuri și aparate ajută la menținerea aspectului modern. Hota de bucătărie din sticlă ultramodernă are spațiu pentru plante, care sunt un plus binevenit pentru un spațiu elegant și, de asemenea, sunt un semn al parcului din apropiere.

Barul din bucătărie este căptușit cu scaune premiate proiectate de Philippe Starck și Eugeni Quitllet. Produs de Kartell, scaunul Masters este un best-seller la nivel mondial datorită confortului și designului său. Designul scaunului din polipropilenă este de fapt o reprezentare a trei siluete iconice ale scaunelor care sunt țesute împreună. Deși este disponibil pe o gamă completă de culori vii, negrul funcționează cel mai bine în gama neutră a acestei bucătării.

Zona de zi are un alt tapet personalizat, cu o scenă naturală și un text redat în alb și negru. Utilizarea unor imagini la scară mare ca acestea adaugă dimensiune, păstrând în același timp aspectul general curat. Un sortiment de piese de artă mai mici de pe perete ar putea părea aglomerat într-un spațiu ca acesta. Singurul sunet de culoare din spațiu este candelabrul de designer, care permite proprietarilor de case să adauge bucăți de hârtie colorate cu note și amintiri semnificative.

Menținerea unei palete neutre care oferă o mulțime de texturi și elemente interesante din punct de vedere vizual păstrează casa acasă spațioasă și sofisticată. Adăugarea a prea multe accesorii sau culori ar schimba drastic spațiul și ar amesteca decorul.

Dormitorul matrimonial este un spațiu dinamic care redă elemente și texturi utilizate în alte spații ale casei. Tapetul personalizat are un aspect natural, senin, în tonuri dezactivate care ancorează camera. Un minim de mobilier contribuie la aura liniștită a spațiului, permițând nopți odihnitoare. Rama de pat tapițată și căptușeala sunt contraste direct cu fațetele mai austere ale spațiului: este cu siguranță punctul focal al camerei și evocă senzația unui nor pufos.

Liniile curate ale dormitorului solicită iluminarea noptierei care nu rupe spațiul, iar IC Lights S1 de la Flos se potrivește perfect cu factura. Tijele lungi din alamă se extind de la tavan și culminează cu o sferă de sticlă suflată care stinge o lumină difuză. Concepută de Michael Anastassiades, seria de corpuri de iluminat explorează conceptul de echilibru și a fost inspirată de un videoclip al unui jongler de contact. Seria include lumini de masă, lumini de perete, pandantive de tavan și lumini montate în tavan.

În baie, suprafețele sunt netede, elegante și variate. Diferite culori de piatră formează podeaua și pereții, iar corpurile de iluminat moderne evidențiază spațiul. Iluminatul încastrat a furnizat o mulțime de iluminare, oferind elemente de sticlă strălucitoare și metalice.

Chiuveta pentru baie are un robinet montat pe perete și un lighean rotund unghiular care pare să plutească pe întuneric. suprafață sclipitoare. Setul este evidențiat de oglinda All Saints de la Kartell, care a fost proiectată de Ludovica + Roberto Palomba. Oglinda rotundă are un cadru transparent din PMMA care pare că a fost pliat. Piesa translucidă este versatilă și excelentă pentru spațiile contemporane, minimaliste sau eclectice, cum ar fi această baie. Este, de asemenea, o piesă excelentă pentru alte spații de locuit dintr-o casă.

O a doua baie are o gamă similară de texturi și materiale, dar are o senzație mai pământească datorită adăugării de lemn maro cald. Materialul natural este un contrapunct interesant pentru oglinzile mari din sticlă și pereții de piatră. În timp ce corpurile de iluminat sunt moderne, forma rotunjită a toaletei și bideului, precum și forma organică a chiuvetei, adaugă un element mai moale spațiului.

O a treia baie este complet albă și orbitoare, cu pereții din plăci texturate și corpurile strălucitoare. Spațiul mic pare spațios datorită luminozității, plafonului înalt și oglinzilor mari – toate cheia pentru a profita la maximum de spațiile strâmte. Dispozitivele subțiri și aranjamentul adecvat evită înghesuirea băii, chiar dacă zona este mică.

După cum puteți vedea, utilizarea artistică a materialelor și texturilor, împreună cu un aranjament funcțional armonios, creează un spațiu de locuit premier, care este echilibrat și primitor atât pentru familie, cât și pentru oaspeți.

Împărtășească Acest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.