Cinci extensii rezidențiale turnate cu trei etaje de Christian Pottgiesser

De în Design cu 0 Comments

Acest conac frumos este situat în Paris și este compus din cinci extensii rezidențiale turnate cu trei etaje până la portocaliul unui castel din secolul al XVIII-lea din Yvelines. Structura a fost proiectată de Pottgiesser ArchitecturesPossibles, iar echipa de proiectare care lucrează la proiect a fost compusă din Christian Pottgiesser și Pascale Thomas Pottgiesser.

 

A fost un proiect dificil care a început în 2004 și s-a încheiat în 2011, cu limitări care l-au făcut și mai dificil. . Trei dintre perimetre erau înconjurate de monumente istorice și acest lucru însemna că acestea trebuiau păstrate, îngreunând astfel construcția. Structura se află pe un teren de 5.000 de metri pătrați, din care casa ocupă doar 870 de metri pătrați, în timp ce ceilalți 4850 de metri pătrați sunt grădina.

 

„Maison L” a fost numită astfel datorită structurii sale în formă de L. Este o structură complexă compusă din cinci turnuri conectate prin baldachin de beton. Această structură le-a permis arhitecților să creeze terase frumoase pe acoperiș, precum și zone comune de locuit. Proprietarii sunt o familie de șase, doi părinți și patru copii.

 

Cele cinci turnuri au fost construite folosind ciment alb și sunt încadrate de scânduri de pin. Un perete de piatră uscată învăluie parterul. Construcția a fost limitată la opt metri înălțime, forțând astfel arhitecții să construiască parterul la doi metri sub punctul 0. Dar acest lucru a însemnat și că ar putea avea plafoane înalte de șapte metri. Turnurile au zidărie de beton, care asigură izolația pe tot parcursul anului.

 

Fiecare turn are un dressing, un spațiu de depozitare, precum și un mezanin și o baie la parter, în timp ce la etajul 2 se află dormitorul. Turnul mai mare, care aparține părinților, are, de asemenea, o frumoasă grădină pe acoperiș, care oferă vederi clare către „La Défense”, cartierul de afaceri din Paris, cu răzuitorii săi de cer. În general, designul interior este modern și minimalist, cu mobilier încorporat funcțional și multe spații deschise.

Împărtășească Acest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *