Archway Studios – un prototip construit în jurul unui viaduct feroviar

De în Design cu 0 Comments

Archway Studios este o clădire ciudată din mai multe puncte de vedere. Este situat în Southwark, Londra, Marea Britanie și a fost construit în și în jurul unui viaduct feroviar al XIX-lea. A fost un proiect prototip dezvoltat de Undercurrent Architects, un fel de spațiu de lucru live. Proiectul a fost finalizat în 2012. Situl este traversat de unul dintre viaductele vistoriene găsite în toată Londra. Aceste elemente împart cartierele și prezintă diverse provocări pentru site-uri.

Acest proiect a vizat adaptarea acestor structuri la noi utilizări. Studiourile Archway au reprezentat o abordare inovatoare. Ocupă o parte din viaduct și a fost construit în jurul său. Are un atelier boltit și un atrium cu zone rezidențiale. Designul este foarte contrastant. Pe de o parte, avem arcul cavernos și viaductul, pe de altă parte, avem spațiile subțiri și frumoase din atrium. Intriga îngustă a fost foarte provocatoare. Accesul limitat la lumină și punctele de vedere erau motive majore de îngrijorare. Dar arhitecții au reușit să găsească soluții pentru toate aceste probleme.

Exteriorul acestei ciudate clădiri are un inel de folii subțiri de oțel care formează o carcasă acustică de protecție. Filtrele de lumină de zi încorporate în design aduc lumină în interior. O altă provocare majoră a fost legată de protecția împotriva vibrațiilor și a zgomotului. Soluția a fost izolarea clădirii și suspendarea acesteia pe o fundație de cauciuc. Pentru a face clădirea să se integreze în mediul industrial, carcasa a fost realizată din materiale degradate și uzate.

Împărtășească Acest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.